МОНЕТА на ХОНГ конг НА 70-ГОДИШНА ДАВНОСТ от 1951 Г HK с КРАЛ ДЖОРДЖ VI! НАЙ-СТАРАТА ГОДИНА! ДЕБЕЛ НАДРЕЗАННЫЙ КРАЙ 50 ЦЕНТА AU (почти без циркулация)
  • New

МОНЕТА на ХОНГ конг НА 70-ГОДИШНА ДАВНОСТ от 1951 Г HK с КРАЛ ДЖОРДЖ VI! НАЙ-СТАРАТА ГОДИНА! ДЕБЕЛ НАДРЕЗАННЫЙ КРАЙ 50 ЦЕНТА

BGN 2.33

Налично
Налично

  • Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module)

Наистина добра монета Хонг конг 1951 г в полдоллара с китайски надпис Kinge George.Георг VI (Албърт Фредерик Артър Джордж; 14 декември 1895 – 6 февруари 1952) - крал на Обединеното Кралство и доминионов на Британската общност с 11 декември 1936 г. до смъртта си през 1952 година. Той е последният император на Индия и първи председател на Сдружението.Най-оживената градска колония в това Съдружие е Хонг конг.Разделението между население на континента и повече от 200 острова в Южнокитайско море, малка стратегически важна територия в Хонг конг се е намирала под британски съвет в рамките на 156 години, преди да се върне под суверенитета на Китай на 1 юли 1997 година. На тази не по-малко ярки и историческа монетата е изобразен като по-горе крал Джордж VI, така и екзотична територията на Хонг конг, тъй като на монетата е пусната там, когато го правлении и с неговия образ.Това е ПЪРВОТО издание на тази монета, от ПЪРВАТА година на нейното създаване и лечение - 1951! Комбинация от изображение на британския монарх отпред и китайски надписи на гърба е много удивително, как и дебел край, който надрезан в средата на джантата по цялата обиколка.Просто СТРАХОТНА монета даване или получаване, в отлично състояние!Идва с нов держателе с маркировка.